Phulauri (gele erwten balletjes)

Phulauri (gele erwten balletjes)

Phulauri (gele erwten balletjes)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

35 minuten.

Ingrediënten

3 theelepels Exotimex Knoflook
250 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
1/2 Madam Jeanette peper
2 middelgrote aardappelen
water
zout
3 takken selderij
2 theelepels gemalen komijnzaad
water

Bereiden

Aardappelen in stukjes snijden, in water zacht koken en daarna fijnprakken. Alle ingrediënten plus 250 ml water aan de aardappelen toevoegen en het geheel goed mengen; hiervan kleine balletjes vormen, de olie intussen dampend heet laten worden en de balletjes hierin goudbruin bakken
Serveertip: Serveren met Exotimex Mastersauce, Exotimex Redi Pepre Sauce.
Phulauri smaakt het lekkerst als het warm wordt opgediend.

Variatietip: Voeg 1 blikje sardien in olie (circa 100gram) aan het mengsel toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus